MUZE JANNEKE | COMMUNITY ART PROJECT
http://preview.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/AnnevandenHeuvel_Gespresstof_MuzeJanneke_02.jpg
Knoopje voor knoopje ... made with love!
In dit album ziet u het knopen kunstwerk GESPREKSSTOF | Muze Janneke ontstaan. Van onder naar boven nemen wij u mee in het project van begin tot einde. Ondertussen hebben al duizenden bezoekers op textielkunst exposities het kunstwerk bewonderd. Zoals u ziet!

GESPREKSSTOF projecten worden door Anne van den Heuvel uitgevoerd in het atelier, samen met vrijwilligers en stagiaires.

Janneke van Jip zit na 2 jaar non-stop knopen sorteren en aanzetten ... nu ècht in de knoop ... met speciale dank aan alle helpende handen en enthousiasme van Anny, Marlies, Alice, Laura , Ellen, Ellen, Albert, Lennard, Dagmar, Vera, Linde, Mariella, Anne, Sanne, Sjoerd, Lindsay, Lidwien, Adinda, AnneMiek, Sterre, Madelief, Emiel, Janneke zelf, Sabrina, Caroline, Indigo, Joyce en aan mezelf ... en iedereen die ik misschien vergeten ben ...

‘Het is heel inspirerend om hier mee bezig te zijn, en het is voor mij ook ontspannend omdat er geen druk op zit, geen planning. Heerlijk om mee bezig te zijn naast alle strakke planningen met lopende opdrachten voor opdrachtgevers.’

Het gaat er allemaal heel ongedwongen aan toe. Gespreksstof genoeg. En natuurlijk is er altijd thee en koffie, en lunchen we samen. Mensen die eerst vreemden voor elkaar waren, worden bekenden. In die zin heeft GESPREKSSTOF ook een sociaal karakter.

Tussen eind 2015 tot en met eind 2017 werd aan de realisatie dit kunstwerk gewerkt. Vooral op donderdagen. Knoopje voor knoopje. Met de hand werden alle knoopjes er 1 voor 1 aan genaaid. De knopen kwamen van heide en verre, in zakjes en bakjes en tasjes, emmertjes en potjes. Van oma, of moeder of oudtante of vader die ooit kleermaker was. En nog steeds komen mensen knopen doneren in het atelier. Geweldig!

WAT IS GESPREKSSTOF & KAN IK AAN GESPREKSSTOF DEELNEMEN?

Het formaat van muze Janneke is 2.20 hoog x 1.60 en heeft een waarde van 95.000,- euro.
Dit kunstwerk komt (voorlopig) niet in de verkoop. Wilt u graag een kunstwerk door Anne van den Heuvel laten realiseren in knopen dan kan dat (als u veel geduld heeft) u kunt zelfs een eigen GESPREKSSTOF-sessie boeken om tot een unieke pose te komen.
Meer informatie hierover vind u binnenkort hier.
Bent u benieuwd naar meer werk van Anne van den Heuvel? Bezoek dan ook de website www.annevandenheuvel.nl