KLEURRAAK KUNSTWERK IN STADHUIS
http://preview.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/AnnevandenHeuvel_MagicAcoustic_felt_art_AlphenaandenRijn_02.jpg
NIEUW KLEURRAAK KUNSTWERK IN STADHUIS
Kunstenares Anne van den Heuvel heeft in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn een kunstwerk gerealiseerd dat letterlijk alle verdiepingen van de 14 meter hoge vide van de centrale hal in het stadhuis met elkaar verbindt. Het enorme, kleurrijke kunstwerk is gemaakt van gerecycled vilt en verbeeld het thema: ‘samenbundelen van krachten als sterke gemeente in het Groene Hart’.

Anne van den Heuvel: “Ik wil met dit kunstwerk een (aan)sprekende openbare ruimte en werkplek scheppen, die mensen motiveert, inspireert, fascineert en een gevoel geeft van verwondering. “

De enorme installatie is verankerd aan een stalen constructie aan het plafons en beslaat in totaal 3 etages. Met een team van vijf mensen is het kunstwerk in vier dagen tijd met behulp van een takel en hoogwerker geïnstalleerd.

Het reliëf, opgebouwd uit gelijkzijdige driehoeken die samen piramides vormen, geeft een verrassende gelaagdheid in het kunstwerk, die bij elke etage die men betreed weer een compleet ander beeld vormt.

Sinds 2001 ontwerpt en realiseert Anne van den Heuvel kunstwerken van uiteenlopende materialen, met een voorliefde voor textiel.

Dit doet zij voor zowel particulieren, overheden, bedrijven en zorginstellingen.

Door het geraffineerde gebruik van kleur, materiaal en vorm in combinatie met de intrinsieke eigenschappen van de omgeving laat zij ruimtes communiceren. Onopvallende ruimtes worden getransformeerd tot een aangenaam passende omgeving om in te wonen, te werken, te wachten, te ontspannen of gewoon te