KLEUREN, MATERIALEN
http://preview.annevandenheuvel.nl/images/photos/518x261/WEBSITEMAGICACOUSTIC_design_color_13.jpg
... HET BEGIN VAN HET BEGIN ...
Terwijl mening dame en heer zich de afgelopen tijd boog over alle handelingen, feiten en zaken betreft de herindeling van de gemeente ABR … werd Anne van den Heuvel uitgenodigd door Casper Schwarz, de binnenhuisarchitect die het gehele interieur en verbouwingsplan voor zijn rekening heeft genomen.

Casper was gefascineerd door het werk van Anne door haar oog voor kleur en materiaalgebruik en nodigde haar uit om eens te komen kijken en geheel vrijblijvend een concept te realiseren voor een kunstwerk in het vernieuwde stadhuis, wat past binnen het gedachtengoed en binnen de kleur-en vormtaal van het nieuwe interieur.

Na een aantal brainstormsessies met Casper Schwarz en na het inlezen en inleven in de nieuwe situatie, de herindeling, werd het wensen- en eisenpakket duidelijk: meer kleur, meer verrassing, meer spanning in de ruimte met zo mogelijk een geluiddempende toevoeging in de vide. Na enige tijd kwam Anne van den Heuvel met het eerste conceptplan. Een plan voor het ontwerp van een kunstwerk in de vide van het stadhuis, vol kleurenpracht maar ingetogen en passend bij de rest van het nieuwe interieur.

Dat plan werd positief ontvangen en na nog en een aantal gesprekken met de opdrachtgevers vanuit de gemeente: Frank Blijlevens en Frank De Prez, Ulrike en Renate werden definitieve keuzes gemaakt, werden vorm, kleur en materiaal gefine-tuned en werd een definitief budget vastgesteld wat 30% kleiner werd dan waarmee Anne in beginsel aan het ontwerp begonnen was.
Er werd dus gesneden in de vorm, in concept, in materiaalhoeveelheden en wat al niet meer. En alsdus hangt het kunstwerk er ook werkelijk, na een hele poos van brainstorms, ontwerptraject, budgetsnijden, realisatieproces en planning voor ophanging …

Hoe is het concept tot stand gekomen?
Met haar veelzijdige werk weet Anne van den Heuvel te ‘ont-saaien’. Samen met Casper Schwarz wou Anne van den Heuvel deze ruimte laten communiceren door het geraffineerde gebruik van kleur, materiaal en vorm in combinatie met de intrinsieke eigenschappen van het pand, van de entree, van de vide … om daarmee een (aan)sprekende openbare ruimte versus werkplek te scheppen, die verdiepingen verbind, die mensen verbindt, motiveert, inspireert, fascineert en een gevoel geeft van verwondering en van ‘samenbundelen van krachten als sterke gemeente in het Groene Hart’.

Dat is wat Anne van den Heuvel graag aan de mensen, de bewoners, de bezoekers, de medewerkers mee wil laten ervaren, een installatie die elke dag en vanaf elke etage weer anders beleefd kan worden … authentiek, verleidelijk, delicaat en functioneel.

Uitgangspunten voor het werk werden: herindeling, nieuwe vorm, samenwerken, binden en verbinden, samenvoegen, samen sterk zijn, het groene hart versterken en beschermen, een kleurrijke gemeente, 3,
3-hoek, 3-eenheid, beweging, verandering, behoefte aan veiligheid en erkenning, ieder zijn of haar eigen kleur,
1 van de 27 grootste gemeenten. Het verbinden van 3 gemeenten en het groene hart waren de basisuitgangspunten om een kunstwerk mee te realiseren.